DİNDARLA DİNCİNİN , UYDURULMUŞ DİNLƏ ENDİRİLMİŞ DİNİN FƏRQİ (Sual - Cavablarla)



Dindarla dincinin, uydurulmuş dinlə endirilmiş dinin fərqləri

Meqalede yer alan movzular:

Tefekkur etmek: Sorgulamaq, golden ratio, quranda 19, darwinizm, yaradilisdaki komplekslilik
Ateist iddialar ve cavablari: El-ilah, Ay tanrisi iddiasi ? Diger semavi dinlerde namaz,hecc,oruc ? Islamda tesbeh varmi ? Islamda 4 arvad almaqmi emr olunur ? Musa denizi bolmesi elmi esassizdirmi ? Recm, el kesmek kimi cezalar islamda varmi ? Quranda cennetde sinesi tumurcuqlanan qizlar verilecek yazilibmi ? Quranda sperm-anin kisinin belinden geldiyi mi deyilir ? Xristianm yehudi cennete ged ebilmezmi ? Dini olmayan qovmler nece olacaq axiretde ? Indi niye peygember gonderilmir ? Peygemberimiz Hz.Aise ile 6 yasindami evlenib ? Qurana gore gunes palcigami batir ? Quranda yehudi ve xristianlarla dost olmayinmi deyir ?



İlk öncə deyimki Turan Dursun , İlhan Arsel , atesitplatform, karikateist Richard Davkins , ve.s mənbəli məqalələri “Əl-ilah”, “Quranda çelişkilər” və.s en meshur məqalələri əzbərə bilirəm yəni özünə atesit deyənlərin 90%-dən daha çox bilirəm ateizmi vaxti ile desit oldugum ucun)) Adını çəkdiyim məşhur ateist mənbələri və orda keçən məqalələrin cavabını bu yazımda tapa bilərsiniz ;) Hərçəndki ateist insanlar tərs xarakterli olurlar fikrilərindən bəlkədə dönməsələr də ən azından hər oxuduqlarına və hər özünü savadlı göstərməyə çalışan insanlara inanmazlar, Quranda da deyildiyi kimi “dində zorlama yoxdur hər kəsin inancı özünə” bizə sadəcə izah etmək düşür ;) Bu mubarek Ramazan ayında inşAllah kimlərinsə suallarını tapmasına vəsilə olaram …..
Bismillah, Gelin evvelce tefekkur edek sonra kecek ateizmdeki iftira ve suallarin cavabina. Qarsindaki insana bir deste gul versen sevgi , hormet elameti oldugunu bilersen, Allah bize o guller de daxil butun kainati ,dunyani, mukemmel gozellikleri, nemetleri verib ama helede Allahin qullarina olan sevgisini anlamayan hetta onun varligina bele subhe eden insanlar var .Sebeb mence sadece dunyanin bas qatan bu muhitinden siyrilib sorgulamamaq ve duwunmemekden gedir…. Yaradan insandan dusunmeyi teleb edir ozunu, onu, kainati, yaradilisi her seyi.


Nece olurki Allahin bize verdiyi ozumuzun yaratmadigimiz bu et parcasi olan bu beyinle tebiet qanunlarini dusune bilirik? problemleri analiz ede bilirik? etrafimizdaki hadiselere uygun dusturlar da vere bilirik bu beyinle ? Demeli Allah bizden dusunmeyimizi, sorgulamagimizi isteyir ve bu beyin bize islemesi ucun verilib. Niye hecbir sey yox , mehz nelerse var ? :)) Dusunun , sorgulayin ! Bura haradir? hansi sistemdeyik? , men kimem? , biz tesaduf neticesinde yarana bilerikmi ? insan dusundukce bulari sorguldiqca insanliqdan cixib adam(Adem) olmaga dogru ilerleyir, tefekkur mertebesine catir ! İnsan ağacdakı yarpaq kimidir torpağa həmişə yuxarıdan aşağı baxar amma ömrünün payızı gəldikdə torpağa enər. Insan da öləcəyini bilər amma heç vaxt onun bugün, sabah bu dəqiqə ola biləcəyini özünə sığışdırmaz süur altında. Bəzən sonra sonra deyirik ama heç kim ölüm anını bilmə bilməz bəzən heç ummadığın bir vaxtda yaxandan yapışar olumun pencesi , agir oldu ? )) pozitif baxın pozitif düşünün bu heyatda duzdu ama məsləhətim sonra-sonra da cox demeyin qaranti kagiziniz elinizde olmadan ;) Ustad Necip Fazilin bir sozu yadima dusur bu vaxt :
Nece olurki Allahin bize verdiyi ozumuzun yaratmadigimiz bu beyinle tebiet qanunlarini dusune bilirik? problemleri analiz ede bilirik? etrafimizdaki hadiselere uygun dusturlari da vere bilirik bu beyinle ? Demeli Allah bizden dusunmeyimizi, sorgulamagimizi isteyir ve bu beyin bize islemesi ucun verilib. Niye hecbir sey yox , mehz nelerse var ? :)) Dusunun , sorgulayin ! Bura haradir? hansi sistemdeyik? , men kimem? , biz tesaduf neticesinde yarana bilerikmi ? insan dusundukce bulari sorguldiqca insanliqdan cixib adam(Adem) olmaga dogru ilerleyir, tefekkur mertebesine catir ! İnsan ağacdakı yarpaq kimidir torpağa həmişə yuxarıdan aşağı baxar amma ömrünün payızı gəldikdə torpağa enər. Insan da öləcəyini bilər amma heç vaxt onun bugün, sabah bu dəqiqə ola biləcəyini özünə sığışdırmaz süur altında. Bəzən sonra sonra deyirik ama heç kim ölüm anını bilmə bilməz bəzən heç ummadığın bir vaxtda yaxandan yapışar olumun pencesi , agir oldu ? )) pozitif baxın pozitif düşünün bu heyatda duzdu ama məsləhətim sonra-sonra da cox demeyin qaranti kagiziniz elinizde olmadan ;) Ustad Necip Fazilin bir sozu yadima dusur bu vaxt :
Büyük randevu… bilsem nerede saat kaçta ? tabutumun tahtası bilsem şimdi hangi ağaçta… (NFK)
Dar , genis olmayan ana betninden daha genis dunyaya geldin ve ordan da daha genis sonsuz olan aleme gedeceyik. Insana dusen menevi tekamul edib ‘O’-na geri donmekdir. Bezen ateistlerin en boyuk sehvi Allahi da yaradilmislar cercevesinde tessevur etmesi , basqa bir sistem daxilinde dusunmesidi . Eslinde sebeb insanin ne qeder etse de bu sistemden kenar olmayan bir seyi tesevvur ede bilmemesinden gelir . Allahi , cenneti , cehennemi ve.s de tesvevvur etmekde ozunu cox yormaq da lazim deyil cunki bu suur bu terezi o agirligi ceke bilmez ! Bezi movzulara aqnosist yanasmalisiniz cunki her canlinin dusunme limiti var. Baliqlardan her hansi kompyuterin daxili sistem qurgulari baresinde bilikler teleb etmeyimiz kimi bu da gulunc bir seydir.
Elm her seyi izah ede bilmez! Elmin serhedlerini gormek eslinde ele de cetin deyil. Elm bize nenemizin stekanina zeher atsaq onun öləcəyini deyir amma bunun əxlaqi olaraq dogru ve ya yanlis olmasini artiq elm demir size. “Elmin dalinca qacin cinde bele osla” deyir peygemberimiz , eyvallah amma elmde tutaqki cazibe quvvesini Nyuton tapmaqla onun yaradicisinin Nyuton olmur. Duzdu var, mueyyen qanuna tabedir bes menbesi , yaradicisi nedir ? Darwinizm bir bal arasinin petek dizayn ederken niye mehz en ideal olan yeni, en az material ile en boyuk erazi baximindan 6 bucaqli secmesini, niye yene petekden balin axmamis ucun en az quvve serfiucun en ideal eyim bucagi olan 13 derece secmesini , ayri-ayri yerlerden baslayaraq , ayriliqda qrup seklinde isleyib istenilen dordbucaqlini ideal sekilde 6-bucalqilarla tam doldura bilmesi ve.s kimi tekce arinin bele bu cur davranisini izah ede bilmir.


Darwinin ozu qeyd edir eserlerinde ki, men insan gozunu ve tovuz qusunun leleklerini gormem bele oz teoriminden meni subhelendirir
.

Kicicik DNA-dan, propteinlerden tutun da universe-e kimi her sey mukemmel komplekslikdedir, bunu bugun yuksek dusunceye malik insan beyni bele programlasdirmaqda cox acizdir. Mocuze deseler de misir pramidlaraina falan men mocuze baxmiram cunki o dovrde belke de daha agilli idi sivilizasya neyinki zeif ondan da artigini tikerdiler ;) Ve hetta qedim misirde elektrik ve.s istifade edildiyine inaniram , Mayalilarda da cox sey teqvimleri , astrafiziki bilgileri ve.s mocuze kimi verilse de men o yene de buna mocuze kimi baxmiram cunki insan yaradilisdan suurlu olub meymundan gelenler qoy suursuzluqlarina inansinlar ;) isteyen asagidaki videonu izleye biler…  Nenenizin nenesinin nenesinin var olduguna inanirsiniz ? Beli deyeceksiz ,bes niye hansi deliliniz var, ispatiniz var ? gormusuz onu ? yox deyeceksiz amma men burdayamsa demeli o olub deyeceksiz . Bes biz de burdayiq ve etrafimizda da milyonlarla kulliyatla :)
Tebietin qanunuygunluqlari, beynimiz, vucudumuz, gozumuz , DNA-miz , golden ratio deyilen riyazi qanunauygunluq , simmetriyanin olmasi ve.s kimi kompleksliliklerin tesadufe yer vermediyini gosterir. Tanri var ancaq insanlara bu dunyanin bir imtahan oldugu halda yaxsinin, pisin ne oldugunu dememesi bu edaletsilik olmazdimi .Dunyada butun her yerde yaradilisdan beri insanlarin mueyyen inanci var ve Allah secilmis insanlarla (texmini saylarinin 124000-den artiq oldugu deyilir ) insanlari dogru yola yoneltmis bu dunyanin bir imtahan oldugunu, bizelere etrafimizdaki pis ve yaxsi olan maddi ve menevi seyleri secmeyi oyretmisdir. Sosial sebekelerde inancsiz ve bir o qeder de ozunu yumorist hesab eden, ferqli gostermeye calisan dostlarimizin bir sozu var ‘ Esl islam bu deyil ‘ deye :) Beli esl islam siz gordukleriniz deyil ve eslinde bunu siz ozunuz de cox yaxsi bilirsiniz :) ! Gunuzmuzde ise Azərbaycanda və dünyadakı müsəlmanların ise məncə təxminən 70–80 %-i şirkdədir və gərçək islamı yaşaya bilmirlər. Şüursuzca inanan, sorğulamadan inananlar, islami bu 1400 ilde tehrif edenler bu hala salanlar İslamın əslində ən böyük düşmənlərindəndirlər. Bu faiz abartılı görsənə bilər ancaq istəyirəm aşağıdakı fikirlərimi həm ateistlərə , həm də dindar qardaşlarıma çatdırım bəlkə nəyisə yeni öyrənərlər və ya səhvimi düzəldib mənə yazarlar.

QURAN-da 19 mocuzesi :

Ola biler deyersizki Quran Allah sozu olduguna niye inanaq, diger kitablardan ferqli ne cehetleri var? Mence bunu misal ceksek besdir , Allah Mudessir suresinde quranda gizli bir seyler oldugunu ve uzerinde 19 vardir deyir. Ve hetta bu kitab diger kitablarla eynidir insan sozudur deyenlere bu ayede cavab verir . Demeli burada nese gizlenib 19 ile bagli. Ve Quranda ele ilk “Bismiallah”-a baxaq: Inanmyan ozu hesbalayib baxa biler ebced hesabi ile de ve digerlerini de. Asagidaki ededler hamisi 19-a tam bolunur :

Bismillah sozunde 19 mocuzesi

Quranda tekrar kecen sozlerin sayi, 19 ile bagli diger simmetriyalar da Quran-in aciq askar mocuzevi kitab oldugunu gosterir. Digerlerini men ozum yoxlamasam da Bismillahda 19 iddiasi tamamen dogrudur!

ATEIST MENBELERE CAVABLAR

ATEIST IDDIA: Ilk once butun ateistlerin en sevdiyi meshur , ellerinde delil saydiqlari en meshur yalanlarindan biri olan “El-ilah” meselesine toxunacam yeni Islam-in “Ay tanrisi”-ndan gelme meselesine, sonra ise vaxtile ateist platformda safca inandigim quranda celiskiler ve islami yalandan tanitma sekillerine) Ateistlere gore Mehemmed peygember (s.a.s)-den evvel el-ilah deye bir tanri vardi ay tanrisi ve Allah sozu de ordan goturulub , namaz qilmaq da ordan ogurlanib , hacca da gedirdiler hacc da ordan ogurlanib , hetta bugun mescidlerde uzerinde ay simvolu olmasi da ona gore qoyulurmus ve Allahin adlari olarda da adlari vardi islamda da 99 adi var )))


CAVAB : En boyuk sehvi,bilgisizliyi atesitlerin namaz , hecc, oruc ve.s -nin ilk defe Mehemmed Peygember-den sonra geldiyine inanmasidir. Mehemmed peygemberden evvel 125 minden cox , tek olan semavi dinin peygemberleri dunyanin her bir qovmune gonderilib bunla bagli Quranda aye de var. Yusif peygember, Isa peygember , Musa peygember , Hetta buddistlerin peygemberleri bele namaz qilib ve indi de namaz butun dinlerde demek olar var ;) Yeni tek tanrili 124000 den cox peygemberlerden , ibrahim peygemberden sonra yasayan bir qovmlerde sumerlerde falan hansisa namaz qilan heykel gormeniz , qurandaki sozleri tesdiqleyen kitabin olmasi eksine bu dinin ademden beri varligina delildir ;)

EL-ILAH donemine aid namaz qilan heykeller

Namazi ve hecci ilk dəfə peygemberimiz getirmiyib , Xristianlar da yehudiler de hetta budizm ve basqa dinlerde de namazdan evvel yuyunma (destnamaz) ve namaz (secde etme, namaste ) var . Adem peygemberimizden bu yana insan secdede olub. Ibrahim peygemberin dovrunde de ve onunla eyni dovrleri bolusen sumerlerde de namaz ve hacc olub . Yeudilerde ve xristianlarda abdest ve namaz

YEHUDI VE XRISTIANLARDA NAMAZ

Hecc meselesine gelince , kebeni de mehemmed peygember tikmeyib ))) beli beli, hetta Nuh peygemberden evvel de olub cunki nuh tufaninda hetta sular altinda qalib dagilib kebe bir defe ve yeniden tikilmesi emr olunub Ibrahim peygembere ve ogluna hemin yeri tapib. Ve ibrahim peygember de hecce gedib tavaf edirdi hele peygemberimiz ve Islam yer uzunde deyilken!
O ki qaldi bu Sumerlere , ay tanrisina falan bular quranda da adlari kecirki putlere tapan insanlar olublar. Ve olarin dini ibrahim peygemberin dovrunden soraya tesaduf edir yeni olar Allahin dininden ogurlamalar edibler ogurluq yox deyisiklikler edibler . Sadece o dovurde namaz ,hecc bular da edib ancaq araya heykeller , butler, simvollar qoyurlarmis bunlar quranda da aciqca yazilib.
Allah sozunun El-ilahdan gelmesi fikrine gelek . Erebce “El”- ingislerim mueyyenlik sekilcisi olan “the” , “ilah” ise “tanri” demek idi , El-ilah sozu ele “yaradici , tanri” menasini verir erebce.
Bir sey deyim meselem Peygemberimizin atasinin adina baxaq “Abdullah” (Allah’ın qulu)
Islamdan once de Allah lafzi vardi artiq tebiiki bu din birdi butun peygemberler tek dini, tek Allahi tanidiblar dunyaya.
O vidolardaki el-ilah-la bagli heykeller coxsu mekke bolgesi yazilsa da yalan yazilib hamisi cenubi erebistana aid abidlerdi heykellerdi .
“El-ilah” Aramice dilinde de var yeni o dovr ISA peygemberin danisdigi dilde. Hansiki ISA peygember ay tanrisin-dan evvel olub ay bilgisiz ateistler))) Mel gibsonun cekdiyi meshur “Passion” filmine baxin bir orda isa rolunu oynayan aktryor tanri evezine Ilah deyir, nedi isa peygember geleceyi gorub ay tanrisinnan ogurluyub bu adi ?)) hetta yehudilerde de bu sozu eside bilersniniz )))

Mescdilerdeki ay simvolu meselesi de yene bu savadsizlarin yalanini gosterir . Islamda mescidlere ay simvolu qoyma adeti peygemberimiz doneminde ve sonrasinda da olmayib.Ilk defe duz 1064-cu ilde Alparslan Aniyi isgal ederken kilselerdeki xac evezi ay simvolu qoyub hilal simvolu daha dogrusu va bunu sonra digerleri de istfde edibler.Allahin 99 adi var , ay tanrisinda da coxlu adlar olub burda da ogurluq var iddiasina da baxaq. Birincisi Allaha mexsus her sey sonsuzdur Allahin 99 adi var sozu ele islama gore yanlisdir,Esmaul husna var axi ? deyeceksiniz amma esma ul husnadaki 99 ad quranda goturulmedi ve bu Allahin 99 adi var demek deyil.Yeni , izah edim . Meslem quranda merhemetli , bagiwlayan , her weyi goren , elm veren , her seyin sahibi ve.s kimi ozelliklerin erebceden adlaridir . Bu adlari bir siyahiya yigib Allahin adlari sifetleri deye ortaya qoyublar ;) Yeni ay tanrisinin adlai vardi ay ordan ogurlanib bu gulmeli iddiadi heqeten))) Allaha da dinlere de adlari insanlar qoyur . Allaha nece seslenirsiniz seslenin meslem sevgili , ey dost , ey yaradn nece seslenirsiniz seslenin esas qelbinizde ona donun ;)Quranda da deyildiyi kimi :İsra/ 110. De ki: “İster Allah deyin, ister Rehman deyin, ne deyirsiniz deyin , en güzel adlar yaradanadir.”
ATEIST IDDIA: Islamda tesbeh var, Buddistlerde de var Mehemmed peygember ordan goturub tesbehi ?
CAVAB : Islamda tesbeh flan yoxdu, umumiyyetle islamda dine esyanin daxil olmasi esyanin muqeddes gorunmesi , ibadet zamani Allahla qul arasina esya vasitesile , basqa bir vasite ile zikre ehtiyac yoxdu. Peygember de bunu xos gormeyib hec o dovrde de hami elinde tesbehle gezmeyib. Buddizmden goturulme bir adetdir beli ama peygember yox insanlar.
Namaz sureelerini kor-korene ezberlemek , erebce papuqay kimi eyni seyleri tekrar etmek duz deyil. Evvelce surelerin menasi oyrenilmelidi , deyilis zamani ne dediyini bilerek demek lazimdi. Mubahiseli movzu olsa ezberleye bilmeyenler ucun qilmamaqdansa mence hetta azerbaycanca namaz qilmaq da olar.Sadece bizim dilimizde rehman ve rehim Allahin adi ile dedikde yene de butun sozler erebce olmus olur zaten) ondansa ele normal erebce ile etmek daha yaxsi olar. Namazin formasi ve sozleri quranda hec yanda yoxdur.En dogru namazi peygemberimizin (s.a.s)-in qila bileceyini yeqin ederek onun dediyi sozleri deyirik ve etdiyi hereketlere uygun herket edirik. Quranda namaz sozu de kecmir evezinde salat sozu kecir. Salati insan ayaq ustede , yolda gederken de her zaman ede biler. Namaz Allahin huzuruna cixib (5 vaxtda hansiki o vaxtlar cox gozel felsefi menasi olan vaxtlara tesaduf edir) derdini bolusmek, yasadigin ucun her sey ucun hetta problemlerin ucun sukrr etmek , varligini derk edib heyatin sinaq olduguu derk etdiyini demek ve menevi ruhunu temizlemekdir.Gunumuzde coox populyar olan meditasya flan kimi seylerle namazi bir tutmaq olmaz Namaz ondan qat qat ustundur ve ayri bir dunyadir.Allah her kese nesib etsn insAllah !
ATEIST IDDIA VE CAVABI : Peygemberlerin mocuzlerini xusuile denizin yarilmasini zarafta salanlar , mumkun deyil deye fikirlesenler discovery channaldan ve diger elmi meqalelerden hemin yerde denizin guclu kulek neticesinde ikiye ayrila bileceyini subut edibler artiq. Bu yaxınlarda cənubi koreyada da oldu bleə bir şey. Tebiiki amma Musa peygemberin ora istiqametlendirilmesinin tesaduf olmasi ve ya bunu evvelden vaxtini bilmesi ve.s -ye inanmiriq.


ATEIST IDDIA: Islamda cox arvadliliq ! Peygember niye cox arvadli olub ?
CAVAB : Muselmana emr edilmir 4 arvad almaq. Eksine limit qoyulur ki 4 arvaddan artiq almaq gunahdi duzgun sayilmir cunki o vaxt 12–15 ve daha cox hetta arvadli kisiler olurdu. Kecmisde insanlar muharibede coxsu olurduler. Cox aileler cox usaqli idiler 10–11 usaq ve.s aile bascisi oldukde o aileye baxmaq cetin olurdu tek qadinin. Aileler cox usaqli oldug ucun bezen evin xanimi xeste dusdukde usaqlara ve o xanima baxan lazim oludu bu zaman hemin yetim, heyat yoldasi muharibede olen , cixilmaz veziyetde qalanlarla evlenirdiler. Ancaq quran o qadinlarla digeri arasinda ferq qoyulmamasini teleb edir. Mehebbetde ve her seyde mirasda bele edaletli bolgu olmalidir ve mutleq evvelki xanimin icazesi olmalidir , ancaq bu zaman icaze verilir diger xanimi da aileye almaga. Bugun dunyada bosanmalarin , cinayetlerin bir qismi hetta boyuk qismi bir kisinin iki qadin arasinda qalmasi uzunden olur. Evveller bu problemler tebiiki az yasanirdi cunki evvel bir kisi 2 qadinla evlene bilerdi. Zaman kecdikce dunya standartlari , qloballasan dunyanin ozunemexsus qanunlari , musair dunya medeniyyetine uygun qanunlar meydana geldiki biz bunlardan kenara cixdiqda bu dovr ucun hec de yaxsi gorsenmir. Ona gore de indiki dovrde dayeler var, xestexanalar var , coxusaqliliq yoxdu , muasir bir dunya qanunlari cercivesinde yasayiriq. bu hec bir kisiye yarasmaz indiki dovrde . Peygemberin muselman dovrunun en muasiri olmalidir hedisi xatirlamaq lazimdir . Biz yasadigimiz dovre gore de edebimizi qorumaqla onlarla da ayaqlasmaliyiq. Bezileriniz deye bilerki peygemberimiz de cox arvadli olub. Ancaq peygember gec evlenib ve 50–55 -li yaslarina kimi sadece dul qalmis ve yasli olan Xedice anamiza sadiq olub. Daha sonra Aise anamizla evlenib digerleri ise ahil yaslarda olub ki hansiki sirf xeyir meqsedile, sosial reform ve siyasi meqsedle olmusdur. Meselem peygember yasli vaxtinda yehudi qebilesinin bascisinin qizi ile evlenerek yehduilerle munasibeti duzeltmisdir, Necd sulalesinin resinin qizi ile evlenerek onlarla da munasibeti duzeltmisdir. 60-li yaslarda evlilik cinsi mena dasimaz hele hele Mehemmed (s.a.s) -in edebinde birisi ucun . Peygember normal kisinin sexfet hissinin aktiv oldugu dovrlerde sadece bir dul qadinla yasamisdir. Ve evlilik deyende ancaq cinsi munasibeti dusunursuzse bu duz deyil. Peygember hetta peygember olduqdan sonra evlenmekden imtina etmek isteyib lakin Allah o evlenmeseydi muselmanlarin coxunun da gelecekde evlenmekden imtina edeceyini bildiyi ucun peygembere sene evlilyii halal qildiq kimi bir aye nazil edir.
ATEIST IDDIA : donuz haramdisa onda niye yaradilib ? icki niye yaradilib ?


CAVAB : Ickinin ve donuz etinin haram qilinmasi bezilerine qeribe gelir . Eger bu dunyada yasadiqlarimizin imtahansiz oldugunu dusunursuzse bu normaldir.Ancaq bu dunya bir sinaqdirsa beli adlarini cekdiyim seyler haramdir. Bu dunyada her sey pis ve yaxsi olmaqla ikiye bolunub. Muxtelif hisslerimiz var. Muxtelif novde , cesidde , etirde, rengarenglikde ve.s milyonlarla nov ve cesid qida mehsullari ve icki novleri var. Allah insana verdiyi milyonlarla cesit qida ve icki novunu size halal qilib .Serbestsiniz olene qeder yeye ve ice bilersiz .Ancaq bu dunya imtahandi Allah bu milyonlarin muqabilinde ickini , donuz etini mundar seyleri haram edir. Insan ise gedir bu qeder nemetlerin icinde niyese mehz qadagan olunana meyil edir. Onlar nefsine zeif dusen insanlar olur adeten .Seytan olmasa idi , pis yaxsi olmasa idi , haram halal olmasa idi insan menevi hisslerini , xususiyyetlerini inkisaf etdire bilmezdi . Bu arada alkoqolsuz icki de haramdir cunki niyyet daha onemlidir haram olan terkibindeki icki spritin miqdari deyil.
Donuz etinin zererlerinnen daniwmaga bawalasaq ayri bir meqale yazmali olmaliyam))) Tekce hamimizin sevdiyi meshur serial olan Dr.House serialinin 1 sezon ilk bolumune baxin anlayacaqsiz donuz etinin nece tehlukeli bir wey oldugunu. Yehudiler bele yemir donuz eti . Donuz en gec sinir sistemine sahib heyvandi yediyi ise zibil , olmus heyvanlar ve necisi ,zibil flandi. Onun piy qati ve etinde zererli weyler coxdu . Inek ve diger halal buyrulmus heyvanlar ise 3 medesi olan ve guclu hezm sistemi olan heyvanlardi ve hansilarki otla qidalanirlar Haram ola ola bu yrenc eti yeyirsinizse nuw olsun ne deyim ;) Ve sonda unutmayin donuz eti lap tutaqki dunyanin en faydali eti olsa idi bele fayda ve zerere gore ve ya hansisa mentiqi sebebe gore deyil yemememiz bu dunya imtahandi ve bu qeder milyonlarla nemet arasindan Allahin haram qildigina el surmerik olsek de !!!

Bezileri deyirki uzum niye halaldi serab ise haram .
  1. Ineyin sudunu , etini , derisini her seyini istifade edirsen duzdumu ? uzr isteyirem bes niye necisini yemirsen ? o da ineyindi de ? :))
  2. Etrafimizda qadinlar var onlar herseyimizdir bizim .Onlarla aile heyati qura bilerik lakin anamiz, bacimiz ve.s bize halal deyil duzdumu bu da onu kimi bir seydir uzumden hazirlanirlanmasina baxmayaraq onlar tam ferqlidir.
  3. Muselman edebi , exlaqi , davranisi ile secilmediri.Muselman hemise agli basinda olan , duzgun qerarlar qebul eden birisi olmalidri.Serab icen birisinin hereketi , etdikleri dusunceleri bunlar hec vaxt muselmanin exlaqina yarasmaz ozune sigisdirmamalidir yungulluyu.
ATEIST IDDIA : RECM , el kesme cezasi bunlar varmi ?
CAVAB : Bezileri quranda recm (yeni daslayaraq oldurme ) , ogurluga gore el kesme ve.s oldugunu zenn edir. Ancaq bu bele deyil !! Recm quranda ve islamda adi bele kecmir !! Recm yehudilerin tovrati tehrif edib ozlerine serf eden ayeleri duzmesi ile oratay cixib. Bezi islamin uz qarasi alimleri ozlerine serf edenler recmi uygulama terefdaridir. Ogurluga gore el kesme ise umumiyyetle kesme sozu duz tercume deyil, Ogurluq en agir hereketlerden biridir gunah olaraq da qul haqqidir .Hetta bunu subut da ede bilerem. Maide suresi 38 ayede kecen el kesmek sozu ile Yusif peygemberi goren qadinlar elini kesdiler ayesindeki elini kesin eyni sozdur. Ve bu ereb dilinde “gucden dusmek,gucunu itirmek” kimi mecazi menada gedir. Hetta Iran istehsali Yusif peygember filminde qadinlarin portagal soyarken elini kesmesini cekibler)) cunki iran el kesmek tercumesi serf edirdi)))
ATESIT IDDIA : cennetde sinesi tumurcuqlanmis qizlar verilecek iddiasi


CAVAB : Sohbet nebe suresinin 33-cu ayesinden gedir. Bu iddianin yalan olmasi ele o ayeden 1 evvelki ayeler ve 1 sonraki aye bes edir. 1evvelki ayede cennetde uzum baglarindan danisilir. 1 sonraki ayede ise hemin uzumlerden ickiler serxos etmeyen ickiler olacagindan. Niye ortadaki ayede qizlarin sinesinden danisilsinki?)) Hansiki erebce “bir biri ile eyni olcude olan uzum gileleri” sozu kecir onu axi niye qiz sinesine bezedib uzumden danislan ayelerin arasina soxasan !!
ATEIST IDDIA: Quranda sperm bel sumuyu ile qabirga arasindan gelir yazilib ?
CAVAB : Xeyr, Tarik suresinde kecen ayeleri yaziram ve zehmet olmasa O sozunun evezine insan sozunu qoyub baxin ve ya ozunuz hanis oz olacagina baxin:
O neden yaradildigina donub baxsin,
O atilan bir damla mayeden yarandi,
O bel ve qabirgalar arasindan cixar ,
O yeniden donduruecekdir,
Niyese ateistler butun O -larin yerine insan qoyarken O bel ve qabirgalar arsindan cixar ayesinde O sozunun evezine sperm sozunu qoyurlar)))Tebiiki burada insanin ana betninden cixmasindan sohbet gedir.
ATESIT IDDIA : Bes hal hazirda niye yeni peygemberler cixmir ?
CAVAB : 1)Bir pis xeberim var ancaq dunya hal hazirda menevi olaraq en axmaq dovurlerini yasayir. Bu exlaqsizliqlar , bos bogaz yumorlarin, texnolgiyanin insanlari ele aldigi dovurde peygember cixmasi anormal ve gulunc olardi :) Ve son peygember gelmesinden sonra yeniden peygember gelse idi zaten bu defe Allah son peygember deyib ama yene peygemberler geldi deyecekdiz.
ATEIST IDDIA : Xristian, Yehudi ve.s cennete gede bilmezmi ? Din gelmeyen qovmler varsa onlar nece olacaq ?


CAVAB : Dunyada islam ve xristianliq ve yehudilik yayilib ve onlarin ozunun din alimleri varki pis yaxsi insanlara peygemberlerin vereceyi melumatlari bu defe texnologiyanin yaxsi terefini istifade ederek minlere , milyonlara vere bilirler Bes xristian , yehudi bunlar cennete gede bilermi ? Peygemberin ozunun dediyin deyirik : “Allaha zerre qeder inanan her kes insAllah cennete gedecek sonda , lakin cezasi varsa onlari cekdikden sonra” Beli oz dinini duzgun yerine yetiren ve islami yanlis taniyan ve ya tanimayan gunahsizlar cennete gedecekler insAllah Allah buyursa 3)Ancaq xristianliqda ve yehudilikde ve diger dinlerde onlarin peygemberleri , dini arasdirmalarini bos oturmamalarini isteyir. Mehemmed peygember (s.a.s) -den sonra milyonlarla yehudi ve xristian muselmanligi qebul edib vaxtile .Hetta peygemberimiz sag iken bele minlerle yehudi dinini deyismidi, Cunki son din , son peygember semavi dinlerde en ustunudu tabe olunmali olandir . Hec bir din gelmeyen qovmler ise Quran-da Allahin dediyi kimi mesul olmurlar bilgisiz olduqlari ucun ancaq oz emellerinden aslidir . Hetta bu dunyada onlar sanssiz gorune biler ama tersine onlar daha sansli olacaq axirette.
ATEIST IDDIA(IFTIRA): Hz.peygember Hz.Aise ile 6 yasinda evlenib ?
CAVAB : Bu en peygemberimize edilen en iyrenc iftiradir! Bu dunyada yasamis en boyuk sexsiyyetdir Mehemmed(s.a.s)-dir ! En boyuk liderlere , sexsiyyetlere baxin onlarin qebrinde hal hazirda hezin kulek esir dogum gununden olum gunune yad edilirler.Ancaq peygemberimizin qebri serifini medinede her deqiqe , her saat bos qoymurlar. Her gun milyardlar onun adini cekir ona salat ve salam gonderir. Assalamu alayka ya. Ya Rasul Allah Assalamu alayka ya habibi. Ya Nabiyya Allah Assalamu alayka
Ateizm sizofreniya kimi bir seydir.Niye ? cunki bir atesit bas kesme , terror, tecavuz, yalan ve.s bu kimi seylerin islamda xos gorulmediyini bile bile sirf bunlarla islami pisleyirler. Ozleri bilir bunlari edenlerin agli basinda dindarlar olmadigini, dincilerin oldugunu ama yene de sirf bunlardan istifade edirler! Ve dunyada ateizm cereyanlarina baxin biri deyir Mehemmed (s.a.s) yasamayib erebler terefinden uydurulub, biri de iftira atirki Hz.Aise 9 yasinda olarkan onunla evlenib.
Hedisler Allah sozu deyil ! Hedisleri yigarken secicilik gostermeyibler bu bellidi cunki bir hedisi gore bilersizniz ki diger sehfedeki hedis tam eksini deyir.Cunki neter geldi toplayib yigilib.14-cu esrde yasayan islam alimi 7-ci esrdeki hadise haqqinda nece bele deqiq danisa biler axi.
Hz Aise nisan atmidi peygemberden evvel, bu da var hedislerde, bes 6 yasli usaq nisan ata bilerdi ? dogulandan ustunde qirgin gedir ?)) Hz.Aisenin doguldugu tarix,hansiki peygemberlik gelmezden 6 ill evvel idi. Ve onun ogey bacisi Hz.Esma-nin hicr 73-de doguldugu , 100 yasinda olduyu , hicret vaxti 27 yasi oldugu , Hz.Aise-den 10 yas boyuk oldugu ve.s bunlar hamisi melumdur. Riyazi olaraq hesablaya bilerik hicretden sonra nikah olub peygemberle Hz.Aise arasinda. Demeli en az bu yas 20-li yaslardir. Bezileri bu reqemi iyrenc hesab ede bilerler ancaq unutmayin 1400 il evvelden sohbet gedir ve biraz tibb anlayisi olan adam bilir ki, isti iqlimlerde qadinlarda ve kisilerde ergenlik yasi yetkinlik yasi 8–9 yasdan baslayir ve xarici gorunusce de cox-cox ferqlidi avropali qadinlardan :))Diger fakt ise budurki cox yox nenemizin anasini goturek bir coxumuzda 2–3 nesil nenemize baxsaq evlilik yasi 13–15 yas arasidir.Buna iyrenc baxmiriq cunki kecmisde olurdu bele seyler ancaq 1400 il evvel size iyenc gelir ? 13–15 yasli qiz 1400 il evvel evlenmese pis cixmasin evde qalmis hesab edilerdi :)) Diger terefden bilirik ki, o donemde cahiliyyede qizlara dogum tarixi ilk regl, adet gorduyu gunden verilirdi bezen hec qizlarin nece yasda oldugqlarini sayan da yox idi. Ancaq ateistler 1400 il evvelki bu hadiseden bugunki deqiqlikle danisirlar ! Allah peygembere ve bu dine iftira atmaq isteyenlere lenet elesin !
En onemlisi ise odurki Peygember (S.a.s) usaqlara hemise nevazis eden , merhemet peygemberi , yetimleri doyuran bele bir insan . Miras meselesinde eger usaq yetkinlik yasda deyilse ona mirasi yetkinlik yasa catanda verilmeslidir , cunki usaqdi birden basini aldadarlar, oyun oynayarlar deyen islamin , peygemberin bele hereketini gozlemek mentiqsizlikdir, agilsizliqdir.!!! Peygember yasayarken ona sehrbaz dediler, deli dediler, mecnun dediler , her cur sey dediler amma eger bele hadise olsa idi indi coxdan behane edib hasa , estafrullah exlaqsiz flan deyerdiler. Allah iftiracilara lenet etsin !
ATEIST IDDIA : Quran ele bilir ki Gunes palciga batir ?


CAVAB: Xeyr, Gunesin de ozunun hereket edib suzulduyunu deyen, goyun ve yerin her seyin bir yerde iken sonradan ayrildigini(big-bang) deyen, yeri seribdosedik ifadesini deyerken yumru cismler ucun olan erebce ortmek fe’lini istifade eden Quran tebiiki bele bir sey demir. Ereb dilinde mecazi menada gozden itmek ucun istifade edilen neceki ingilis dilinde de “sunset in the ocean” desek gunesin okeana batdigini yox sadece o goruntu gozumuz onune getirmek ucun cekirikse bu ayede de hemin istifadededir.
ATEIST IDDIA: Xristian ve yehudileri dost edinmeyin!


CAVAB : Ateistler hemiseki kimi ayenin ortasindan bir seyler secir ve abartirlar. Biraz evvelki ayelerde ve quranda diger ayelerde zaten butun yehudi ve xristianlarin bir olmadigini, onlarin da oz dinlerine gore imtaan edilecekleri ve hetta onlarla evlenile bilineceyi deyilir. Sizce evlenmek olar ama dost olmaq yox ? Tebiiki orada musrik, sirke girmis islam dusmeni yehudi ve xristianlardan behs edilir.


Originally published at resulrzayev.blogspot.com on August 1, 2015.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

INGILIS DILI BUTUN ZAMANLAR

İNGİLİS DİLİNDƏ ƏN ÇOX İSTİFADƏ OLUNAN 2600 CÜMLƏ QƏLİBLƏRİ VƏ 6000 SÖZ